::domov:: ::ponudba::::foto kotiček::::popotovanja in trekingi::  
 
na dno  

Dumo d.o.o.
Kalinova ulica 17
1292 Ig

e.pošta: info@dumo.si

Telefon: +386 (0)1 2862 833
Mobilnik: +386 (0)41 614 203
Fax: +386 (0)1 2862 833

 

Foto kotiček

Jordanija
 
Elbrus
Dvoglavi velikan Elbrus, ki je skoraj 1000 m višji od okoliških gora, dominira v pokrajini osrednjega Kavkaza. Dejansko ima dva vrhova, ki sta nastala iz dveh vulkanskih dimnikov: zahodni vrh Zapadnaya, ki je višji in verjetno tudi starejši in vzhodni Vostochnaya (5621 m), ki je še vedno del velikega kraterja (premer 250 m) in kjer so še vidne sledi vulkanske aktivnosti.
 
Kilimanjaro
Kilimanjaro - cilj marsikaterega gornika je doseči najvišji vrh afriške celine. Vrh, ki ga občudujemo s slik in je pokrit s snegom . Vrh Uhuru sicer tehnično ni zahteven, je pa visok (5895 m) in srce tolče svoj boj z višino. Vrh, ki se mu ob vznožju razprostira tista prava, črna Afrika.
 
Kamčatka
Kamčatka, čudovit polotok na skrajnem severozahodu Rusije. O njem vedo malo prebivalci Rusije, kaj šele ostali Zemljani. Bila je "zaprto" območje, zadnjih deset let pa se počasi odpira tudi turistično. S svojimi delujočimi in ugaslimi vulkani, toplimi in zdravilnimi vrelci, bogatim živalskim svetom in rastlinstvom tundre in tajge kar vabi drugačnosti željne popotnike in lovce.
 
Tibet
Tibet mnoge odbija s svojim krutim podnebjem, veliko nadmorsko višino in splošnim pomanjkanjem udobja, birokratskimi ovirami, še več pa je takih, ki jih privlači s svojo neobičajno lepoto, zanimivo in tragično preteklostjo in sedanjostjo in nekakšno mističnostjo edinstvene kulture.
 
Nepal
Mala država, ki meji na dve veliki sosedi, Indijo in Kitajsko, ima zagotovo najvišjo severno mejo na svetu - pogorje Himalaje. Dežela je razgibana, s neizmernimi terasami riževih polj, z obilico vode, ki včasih predstavlja velik problem, ker sproti izniči trud nepalskih prebivalcev pri gradnji cest, poti in naselij. To je dežela, kjer se mešajo vere, ljudstva, jeziki, pa kljub temu vlada sožitje. Za nas zahodnjake je nepojmljiva njihova "beda", še bolj pa njihova duhovna kultura, njihov notranji mir in uravnoteženost. Prijazen nasmeh na obrazih ljudi, njihova gostoljubnost in pripravljenost pomagati pa te navdajo z dvomom o razvitosti zahodne civilizacije.
 
Bolivija
Bolivija predstavlja ameriški Tibet. Je najvišja in najbolj izolirana država Južne Amerike. Veriga kraljevskih Andov se iz višine 6000 m spusti prek globokih dolin z bujno vegetacijo, do širnega deževnega pragozda in savan.
 
Kavkaz
Kavkaška veriga je meja med Evropo in Azijo, zato jo eni prištevajo k Evropi, drugi pa k Aziji. Najvišji vrh je Elbrus (5.642 m), ki nekoliko izstopa iz celotne verige. Tehnično ni zahteven, vendar z okolico nudi čudovite turnosmučarske terene.
 
Aconcagua
Aconcagua je najvišja gora obeh Amerik. Visoka ja 6.962 metrov. Nahaja se v argentinski provinci Mendoza in je del andske verige. Severni pristop je tehnično nezahteven, vendar je zaradi višine psihično in fizično naporen. Prvi pristop so opravili že davnega leta 1897.
 
Iran
Iran velja za os zla, vendar pa se večina obiskovalcev te prijazne države s tem ne bi mogla strinjati. Iran se namreč poleg ruševin antičnih mest, veličastnih mošej in mavzolejev ter zanimivih muzejev, ponaša tudi s čudovito naravo in nudi popotnikom obilico zanimivosti. Za gornike je zelo zanimiv cilj tudi najvišji vrh Irana Damavand s svojimi 5.610 metri nadmorske višine.
 
Pakistan
 
Maroko

Maroko je obmorska država v severozahodni Afriki. Na severu meji na Sredozemsko morje in Gibraltarsko ožino, na zahodu na Atlantski ocean, ...

 
Altaj

Gorovje Altaj leži v centralni Aziji, na stičišču Rusije, Kitajske, Mongolije in Kazahstana. V Altaju izvirata reki Irtiš in Ob. Ime Altaj izvira iz turških besed al (zlato) in tau (gora). Ime v mongolščini izvira iz altain nuruu, kar pomeni "Zlate gore".

 
Pik Lenina

Pik Lenin je 7.134 m visoka gora, ki leži na meji med Kirgizijo in Tadžikistanom. Je najvišja v Zaalayskem pogorju. Pik Lenin ne sodi med zelo nevarne alpinistične cilje, je pa zaradi svoje višine vsekakor dovolj velik izziv.

 
Turčija

Repúblika Túrčija (turško: Türkiye) je obmorska država z ozemljem tako v Evropi kot v Aziji. Anatolski polotok med Črnim morjem in Sredozemskim morjem tvori osrčje države. Turčija na vzhodu meji na Gruzijo, Armenijo, Azerbajdžan in Iran, na jugu na Irak in Sirijo, ter na zahodu na Egejsko morje, otoke v njem, na Grčijo in Bolgarijo.

 

Izberite:

Jordanija
Elbrus
Kilimanjaro
Kamčatka
Tibet
Nepal
Bolivija
Kavkaz
Aconcagua
Iran
Pakistan
Maroko
Altaj
Pik Lenina
Turčija
 ® 2019 DuMo d.o.o. & © ivanek.net na vrh